BRAVE

De ziekenhuiszorg is volop in ontwikkeling en nieuwe technieken en innovaties volgen elkaar snel op. In het Bravis ziekenhuis brengt het 'Brave InnovatieTeam' medewerkers, artsen en patiënten bij elkaar rondom e-health en helpt ideeën te realiseren die de zorg beter maken. Ofwel: Samen innoveren, zelf doen. 

In 2020 zijn tal van projecten uitgevoerd.

Brave Walk tijdens
e-health week

Innovatieve ideeën binnen Bravis krijgen vorm door deze om te zetten in bijvoorbeeld een pilot. Door de ideeën en ervaringen daaruit te delen, kan het idee verbeteren en inspireert het anderen om ook aan de slag te gaan. Deze verbinding is belangrijk. Dat is ook de reden dat het Brave InnovatieTeam namens Bravis elk jaar meedoet aan de landelijke e-health week of - zoals deze sinds dit jaar heet - De Slimme Zorg Estafette.

In 2020 heeft Brave daarvoor een speurtocht georganiseerd, de zogenaamde Brave Walk. Zowel patiënten als medewerkers konden via de Patient Journey Zorgwijzer-app op verschillende locaties een innovatie zien en een opdracht doen. Zo maakten zij meteen kennis met de app, die al bij tien vakgroepen wordt ingezet. Deze app biedt patiënten informatie in iedere stap van hun behandeling en wordt door patiënten als zeer prettig ervaren.

Verpleegkundige Innovatie School

Dertien verpleegkundigen uit de kliniek volgden sinds 1 mei de Verpleegkundige Innovatie School (VIS), opgezet door het Brave InnovatieTeam. In tien maanden leerden zij meer over vernieuwingen in de zorg en hoe zij deze kennis kunnen overdragen op hun collega’s. Tijdens de opleiding gingen de VIS’ers aan de slag met vier eigen ideeën: Fototherapie thuis, FF Bellen, de digitale ontslagbrief en Heel Bravis Slaapt. Als afstudeeropdracht presenteerden de verpleegkundigen de resultaten van hun project in een podcast.

Klik hier om de podcast 'digitaal ontslag' te beluisteren. 

Deze verpleegkundigen kunnen nu ook andere collega’s helpen als zij een goed idee hebben. In 2021 krijgt VIS een vervolg.

Patiëntparticipatie

De e-health toepassingen die ingezet worden binnen Bravis, zijn erop gericht om de zorg voor de patiënt te verbeteren. De patiënt hierbij betrekken is dan ook essentieel. Brave maakt hiervoor onder andere dankbaar gebruik van de DigiTuin, die twee jaar geleden is opgericht. In de DigiTuin helpen vrijwilligers patiënten bij de digitalisering, zoals inloggen op MijnBravis. Aangezien veel vrijwilligers ook zelf patiënt zijn, helpen zij ook in het meedenken bij nieuwe ideeën.

Website Brave

Op de website van Brave is steeds alle actuele informatie van de lopende eHealth-projecten te vinden. 

Ga naar de website van Brave

Brave logo New.png