Bravis bundelt krachten met RAV Brabant

Op 1 september starten twee Bravis SEH-verpleegkundigen met de opleiding tot ambulanceverpleegkundige bij het RAV Brabant Midden-West-Noord. Na het opleidingstraject van één jaar, werken zij afwisselend in het ziekenhuis en op de ambulance. Het is een mooie samenwerking die voordelen heeft voor Bravis, de ambulancedienst en de verpleegkundigen zelf.

SEH-verpleegkundigen van het Bravis ziekenhuis konden vanaf juni 2019 aangeven of zij interesse hadden om deel te nemen aan de opleiding. Na een selectieprocedure zijn Miranda Biemans en Carolien Dubbelman uitgekozen.

Mooie combinatie

Het uitwisselingstraject biedt veel voordelen. Het is voor de verpleegkundigen een mooie combinatie van werken in de acute zorg binnen én buiten het ziekenhuis. Bovendien zorgt de samenwerking voor een betere uitwisseling van ervaringen en ideeën.

Toekomst

RAV Brabant Midden-West-Noord onderzoekt of het in de toekomst ook mogelijk is om de eigen verpleegkundigen uit te wisselen. Hierbij zouden twee ambulanceverpleegkundigen een opleiding tot SEH-verpleegkundige gaan volgen bij het Bravis ziekenhuis.