Receptenboekjes voor oncologiepatiënten vallen in de smaak

Het Bravis Oncologie Centrum ontvangt eind augustus het nieuwe Bravis receptenboekje. Deze keer is het een zomereditie, vol met recepten en tips voor oncologiepatiënten met een verminderde eetlust of een zogeheten ‘smaakhandicap’. De boekjes vallen goed in smaak, zelfs via Facebook komen aanvragen binnen.

Het komt geregeld voor dat oncologiepatiënten door hun behandeling hun eetlust verliezen. Ook ontstaat er soms een ‘smaakhandicap’ die bestaat uit slikproblemen, smaakverandering of het niet meer kunnen proeven van bepaalde smaken. Hierdoor eten zij vaak minder en krijgen zij onvoldoende eiwitten binnen. Om deze patiënten toch aan te laten sterken, biedt het Oncologie Centrum op de dagbehandeling een aantal speciale eiwitrijke hapjes aan. Regelmatig vragen patiënten om de recepten, zodat zij de hapjes thuis ook kunnen maken.

Bundelen

Dat bracht Marco Mouwen, waarnemend eerste medewerker van de keuken, in 2019 op het idee om de recepten te bundelen tot een receptenboekje. Dat was zo’n groot succes dat dit jaar een zomereditie is gemaakt.